Paardenbeleving met Yvonne Bazuin

Over mij

Al op jonge leeftijd speelde paarden een belangrijke rol voor mij. Niet dat we in de familie paarden hadden, integendeel zelfs. Maar in een weiland vlak naast ons huis stonden altijd wel een paar jonge paarden. Dat fascineerde mij altijd.....die jonge dieren met hun eindeloze energie en speelsheid. Hun soeplesse en vrijheid.

Later mocht ik met een vriendin samen twee shetlanders verzorgen verder op in het dorp. Dit stond garant voor een aantal avonturen en lessen van deze kleine, behendige en slimme dieren.

Op vijftienjarige leeftijd kocht mijn vader een paard voor ons, een dertien jarige merrie. Ook hier heb ik uiteraard heel veel van geleerd. Met haar ben ik ook begonnen met vrijwerken, zonder dit ooit van iemand geleerd te hebben. Ik ontdekte wat nu veel mensen weten: lichaamstaal is heel belangrijk!

Toen ik 16 jaar oud was, ben ik mijn eerste manegelessen gaan geven. Ik begon bij ons op de club met een hele nieuwe les onervaren kinderen die ik alles mocht leren over het poetsen, zadelen en rijden. Dit was hard werken maar ook erg leuk.

Vele jaren heb ik manege lessen en veel privé instructie gegeven; aan beginnende ruiters, gevorderde, jong en oud.

Ook begeleid ik mensen in het vinden van een geschikt paard voor zichzelf.

Tussendoor heb ik de eerste fase gedaan voor all-round instructeur bij de ORUN.

Inmiddels heb ik een aantal prive ruiters die ik 1 of meerdere keren per week les geef. Van free stylen tot wedstrijdbegeleiding, van jong tot oud. 

Ik heb nog ruimte voor lessen.